ВСТУП-2024: Інформація для вступників щодо військового обліку

При зарахуванні на навчання у серпні 2024 році обов'язково потрібно буде надати до приймальної комісії військово-облікові документи:

  1. усім вступникам чоловічої статі, які народилися до 31 грудня 2007 року включно (яким у календарний рік вступу виповнюється 17 років)
  2. жінкам, які є військовозобов'язаними, в тому числі тим, що мають медичну (фармацевтичну) освіту

Військово-обліковий документ може бути

  • в паперовому вигляді (для осіб до 25 років – посвідчення про приписку до призовної дільниці або посвідчення призовника; для осіб старше 25 років – військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного),
  • або в електронній формі, сформований через додаток «Резерв+».

При наявності військово-облікового документа в електронній формі до приймальної комісії надається роздрукований код, придатний до зчитування.

Якщо РТЦК з будь-яких причин відмовляє особі чоловічої статі, якій в 2024 році виповнюється 17 років, у взятті на військовий облік, такій особі необхідно письмово звернутися до РТЦК із запитом на отримання офіційної відповіді (публічної інформації) стосовно строків взяття на облік або причин відмови у здійсненні цього правочину. В такому випадку вступник надає в приймальну комісію офіційну відповідь РТЦК для сканування, а також письмове зобов'язання подати зазначені документи у стислі і конкретні терміни протягом поточного року.

(Інформація згідно листа МОН України №1/12459-24 від 12.07.2024)