ВСТУП-2024: підтвердження вибору місця навчання в електронному кабінеті

Усі вступники, які в особистому кабінетів отримають рекомендації до зарахування, повинні своєчасно підтвердити вибір місця навчання:

  • на бюджет з 09:00 годин 05 серпня по 18:00 годин 08 серпня;
  • на контракт – протягом 48 годин з моменту отримання рекомендації до зарахування

В 2024 році підтвердження вибору місця навчання можливе наступними способами:

  1. в електронному кабінеті вступника (загальним порядком) – шляхом підпису накладанням КЕП (відеоінструкцію МОН можна переглянути на сайті приймальної комісії);
  2. в електронному кабінеті вступника (для визначених МОН категорій вступників) – шляхом завантаження сканкопії власноруч підписаної заяви;
  3. при поданні оригіналів документів особисто в приймальній комісії ДДМУ – додатково в електронному кабінеті вступника здійснюється завантаження санкопії власноруч підписаної заяви АБО підпису накладанням КЕП.

Додаткові дії не потрібні, якщо у вступника з дозволених причин відсутній електронний кабінет.

Вступники, яким виповнилося 14 років та які мають паспорт громадянина України у формі картки або біометричний паспорт громадянина України для поїздок за кордон, можуть самостійно отримати кваліфікований електронний підпис в застосунку Дія у формі Дія.Підпис. Для авторизації в застосунку Дія можна скористатися - або - авторизацію.

Вступники, яким не виповнилося 18 років, для отримання електронного підпису мають звернутися до одного з кваліфікованих надавачів електронних послуг, надавши, окрім переліку документів для отримання електронних довірчих послуг фізичній особі, заяву у довільній формі про письмову згоду хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників та засвідчену копію свідоцтва про народження дитини. При цьому обов'язкова присутність хоча б одного з батьків (усиновлювачів) або піклувальників дитини з оригіналом паспорта. У разі якщо фізична особа у віці до 16 років зареєстрована як фізична особа – підприємець – згода батьків не потрібна.

Вступники, які знаходяться на тимчасово окупованій території України або за кордоном, не мають кваліфікованого електронного підпису і не можуть отримати кваліфікований електронний підпис у формі Дія.Підпис, можуть підтвердити вибір місця навчання шляхом завантаження в електронний кабінет сканкопії (фотокопії) роздрукованої (написаної власноруч) заяви на вступ, підписаної вступником особисто. У разі відсутності електронного кабінету – шляхом надсилання зазначених документів на електронну пошту ДДМУ.

Факт перебування вступника за межами території України має бути підтверджено відміткою в закордонному паспорті вступника або, якщо він має право використовувати для вступу свідоцтво про народження (зокрема, у разі, якщо 14 років виповнилося після виїзду за кордон), відміткою в паспорті одного з його батьків. Тобто, таким вступникам необхідно надіслати на електронну скриньку ДДМУ сканкопію свого закордонного паспорта з відміткою про виїзд за межі України, АБО сканкопію паспорта одного з батьків з відповідною відміткою та свідоцтва про народження вступника.

 

(За матеріалами листа МОН №1/13589-24 від 30.07.2024)